53 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

NİKSAR’DA GIDA KURUTMA VE PAKETLEME TESİSLERİ KURULACAK

Aktif .

“İstihdam sürsün, Niksar büyüsün” projesi ile Niksar Organize Sanayi Bölgesi iki yeni tesise kavuşuyor.

Niksar Belediyesi Başkanı Özdilek Özcan’ın yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda Niksar Belediyesi üretimi ve üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. “ İstihdam sürsün, Niksar büyüsün” projesi kapsamında Niksar Organize Sanayi Bölgesinde gıda kurutma ve paketleme tesisleri kurulacak.

Bu kapsamda Niksar Organize Sanayi Bölgesinde Adek Global ve Nevtek firmaları gıda kurutma ve paketleme tesisleri kurulacak. Kurutma tesisi sayesinde Niksar ve çevre ilçelerinde geçimini meyve ve sebze üretimi ile sağlayan küçük-orta-büyük ölçekli üreticilerin ürettiği ürünler, az maliyetle kurutularak hem daha da değerlenecek hem de üreticilerin ellerinde kalan ürünler değerlendirilerek gıda israfının önüne geçilmiş olacak.

Kurulacak olan gıda kurutma ve paketleme tesisleriyle ilgili bilgi veren Özcan ” Niksar Organize Sanayi Bölgemizde tahsislerini gerçekleştirdiğimiz Adek Global ve Nevtek firmaları inşaat çalışmaları devam ediyor. Her iki firmamız fabrika kurulumlarının tamamlanmasıyla; İlçemiz çiftçilerinin ürettikleri domates, elma, soğan, çilek olmak üzere bir çok ürünü alarak, kurutma ve paketleme işleminin ardından Niksar’ımızın ürünleri dünya pazarına sunulacak. Bununla birlikte ilçemizde bir yandan istihdam artarken diğer taraftan üreticimiz kazanacak. İstihdam sürsün, Niksar büyüsün diye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

yesilniksar

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile