71 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

BİR ÖĞRETMENİN HAYATINDAN NOTLAR

Aktif .

Şehrimizde öğretmenlik yapan eğitim camiasına büyük katkıları olan İbrahim YILMAZER’in ölüm yıl dönümünde ailesine gönderilen mektup duygusal anlar yaşattı. Yörenin Sesi CANİK gazetesi olarak mektubu siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.

“Yıl 1955,1 Mayıs Bahar Bayramı’nın kutlandığı bir gün Niksar’ın Karşıbağ mahallesinde 4,5 kg ağırlığında, sevimli bir erkek çocuğu dünyaya geliyor. Uzun bir araştırmadan sonra ismi İbrahim konuluyor. Çok tombul ve şirin olduğu için akrabaları arasında çok seviliyor. Yani sizin anlayacağınız el bebek, gül bebek olarak yetişiyor. 7 yaşına geldiğinde, babası onu şu anda öğretmenevi binasının olduğu yerde bulunan Gazi Ahmet İlkokulu’na kayıt yaptırıyor. Daha sonra Büyük Ata ilkokuluna nakil yaptırıyor. Niksar ortaokulu ve Niksar Lisesi’ni çok iyi derecelerle bitirdikten sonra Ankara Gazi Eğitim Endüstrisi (FKB) Bölümünü kazanıyor. Burada arkadaşları tarafından çok sevilen bu delikanlının en iyi gençlik yılları burada geçiyor.

1976 yılında mezun olduktan sonra Diyarbakır Dicle İlköğretmen okulunda çok sevdiği bu mesleğe adım atıyor. Aslında çocukluğundan beri gönlünde iyi bir kimya mühendisi olma duygusu vardır. Ama aile şartları ona kısa yoldan meslek sahibi olması nedeniyle öğretmenleri sürüklemiştir. Gerçi bu durumdan da pek şikâyetçi değildir. Çünkü öğretmenlik mesleğinde çok sevmektedir.

Diyarbakır’dan sonra sırasıyla Rize ve Trabzon illerinde görev yapmış ve 1990 yılında doğup, büyüdüğü şehre tayini çıkmıştır. Çok duygulanır. Çünkü okuduğu okul olan Niksar Lisesi’nde öğretmenlik yapacaktır. Burada çok özverili bir şekilde çalışmış mesleğinin en olgun dönemini bu okulda tamamlamıştır. Daha sonra 26 yıllık öğretmenken Niksar Uğur dershanesi yöneticilerinden teklif almış nokta hiç düşünmeden kabul etmiştir, çünkü ciddi bir dershanede artık başka bir kulvarda ilçesine ve öğrencilere hizmet edecektir.

Övünmek gibi olmasın ama kendisi koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır. Deyim yerindeyse damarını kesseniz sarı lacivert akacaktır. İyi bir sanat müziği dinleyicisidir. Kitap okumayı ve seyahat etmeyi çok sever. Yalan ve iki yüzükten hoşlanmaz.

Mutlu bir evliliği vardır. Biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocuğu vardır. Milli Eğitim camiasına büyük emekleri geçen bu değerli hocamızın “DOĞUM GÜNÜNÜ” Niksar UĞUR dershanesi olarak kutluyor. Kendisine uzun yıllar ailesiyle sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diliyoruz.”

“NİCE YILLARA…”

Kaynak yesilniksar haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile