65 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

AKKUŞ'UMUZDAN BİR ÇINAR YİNE GÖÇTÜ

Aktif .

Derneğimiz üyelerinden ve Akkuş Çayıralan köyü kurucu belediye başkanı ve emekli eğitimci ŞÜKRÜ SEVİNDİK'İN Anası,merhum ŞÜKRÜ çavuşun oğlu merhum Ali nin eşi,Çaldere köyü eski imam hatiplerinden ,merhum Salim Hamarat Hocanın kızı,Ömer,Salih,Yılmaz,Ramazan, kardeşlerin ve Kezban,,Nazmiye, merhume Hüsne ve Hamide hanımların anaları MEVLÜDE HANİM vefat etmiştir.

Cenazesi bu gün 09.03.2021 salı günü ikindi namazı sonrası,Çayıralan Belalan mahallesinde aile mezarlığında defin edilecektir. Derneğimiz yönetim kurulu adına, aile bireylerine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.....

 www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül 

24KASIM TÜRKİYE'MİZDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Aktif .

Saygı değer dostlarım,5 ekimde dünya öğretmenler günü,24 kasım dünya öğretmenler günü olsaydı.

11 kasım1928 yılında bakanlar kurulu yaptığı toplantıda,bakanlar kurulu Atatürk'ü Ulus okullar,Baş öğretmenliğine laik görür.24 kasım1928 yılındada bu teklifi Atatürk onaylar.

Atatürk'ün 100. doğum yılı olan 1981 ,24 kasımda cunta döneminde ,24 kasım öğretmenler günü olarak kabul edilmiş.Atatürk sağ olsaydı o gün o sürece karşı çıkardı diye düşünüyorum.

ATATÜRK ÖĞRETMENLERE ÇOKK DEĞER VEREN LİDERDİR

Derki bir sözünde,Öğretmenler,yeni nesili,Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve öğrencilerini,sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır..Bir söyleminde de,Muallimler cumhuriyet sizden,irfanı hür vicdanı hür nesiller ister der.

TBMM Meclisinde vekil maaşlarındaki artışlar görüşülmeden önce Meclis başkanı Atatürk'ü arar Atatürk'ünyanıtı ise, vekil maaşları sakın ve sakın öğretmen maaşları üzerinde olmasın, der...Sayısı bitmez anekdotlar..

Kastamonu da Cumhuriyet balosu yemeğine vali biraz geçgelir ve geldiğinde herkes ayağa kalkar,fakat genç bir öğretmen ayağa kalmaz,vali öğretmenimizi bakanlık düzeyine kadar şikayet eder,bakanlıkta komisyon oluşmuş genç öğretmeni konuşuyorlarmış,ATATÜRK Komisyonun yanından geçerken durum ne diye sorar,konuya vakıf biri durumu anlatır,genç öğretmenle uğraşacak vaktimiz yok derhal valiyi görevden alın derr.

Değerli dostlarım,Atatürk'ün öğretmenlere duyduğu ve önemi ile ilgili çoook anekdotlar var ki bende...

BEN YİNEDE VİCDANI HÜR,İRFANI HÜR KALAN MESLEKTAŞLARIMIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ SAYGILARIMLA KUTLUYORUM..

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül 

ERGÜDER EFİL BAŞKAN, ARAMIZDAN AYRILIŞININ BİRİNCİ YILINDA SENİ ÖZLEM İLE ANIYORUZ

Aktif .

2009_2014 yılları arasında Akkuş'ta, belediye başkanlığı yapan ERGÜDER EFİL 1949 yılında Akkuş' ta dünyaya gelmiştir.

Köy Enstitüsü ilk mezunlarından, Sağlık memuru merhum Selahattin Efil ve Akkuş'un kurucularından Kamil Güngör' ün kızı merhume Hayriye Sevim Hanımın oğludur. Ergüder Efil, ailenin ikinci büyük evladı olup, Gülseren Efil Hanım, ablası, öğretmen merhum Erdoğan ve Ecz. Engin Efil kardeşleridir.

Ergüder Efil 4 yıl ilk okul öğretmenliği yaptıktan sonra, Ankara Eczacılık Fakültesinin, akşam eğitimi bölümünü kazanır, Eczacılık eğitimi alırken, Ankara Yükseliş Kolejinin müdürlük görevini de sürdürür.

Ergüder Efil 1974 yıllarında Akkuş'ta, Sağlık Eczanesi' ni açmıştır. Eczacılık süresince, Akkuş Belediyesinde, CHP den meclis üyeliği, Akkuş'ta uzun süre CHP ilçe Başkanlığı yapmıştır. Ergüder Efil' in aracının plakasını CHP olduğunu tanıyanlar bilir.

Ergüder Efil öğretmen kökenli olduğu için TÖB_DER'in tüzüğüne göre üyesi idi. 1978 yılında devrimci öğretmenler listesinden TÖB_DER'in genel kurulunda Akkuş TÖB_DER Başkanlığına seçildi.

Ergüder Efil 3 kez de Ordu'dan CHP den millet vekili adayı oldu. 2009 Akkuş Belediye Başkanlığı seçimleri yaklaşıyordu.Akkuşlu olup gurbette yaşayanlar, bir kaç kuruş para biriktirenler çantasını kapıp Akkuş'ta belediye başkanı olmak için Akkuş' a gelmeye başlamışlardı.

Akkuş halkı topluca Ergüder in yanına giderek, yıllardan beri içimizdesin, reis adayımız olacaksın diye Ergüder Efil 'i adaylıkta ikna ederler, çantacı adaylardan bize hayır gelmez derler.. Ergüder Efil' in adaylığı kesinleşince, telefon ile beni arar, enişte meclis üyesi adayımsın 1.sırada der, olmaz abi derim, madem öyle düşünüyorsun beni kontenjan adayı yap sen seçilirsen belediye meclisinde olurum dedim ve memnuniyetle kabul etmişti.Sayın başkanım,ORDU ilinde 19 ilçesinde tek CHP li belediye idik,2014 seçimlerinde çok gönül verdiğin CHP sizi hiç uğruna da harcadığını unutmuş değilim..

Ergüder Başkan ile sayılmayacak kadar anılarım vardır. Bir tanesini sizlerle paylaşayım. ARğustos ayı idi, makam aracı ile, Ordu Valiliğine 5 kişi toplantıya giderken Ergüder Başkan aracı durdurttu, araçtan indi, bir buçuk litrelik sulardan 2 tane su ve 5 tane Pet bardak almıştı, herkesin bardağına su döküyor, dedim abi ufak şişelen alıpta herkese verseydin ya dedim. Cevabı ise böyle ekonomik oluyor dedi, ben kahkayı basarken arkadaşlarda güldü. Kendisi kimseye kızmadı. Bana dönerek bak enişte beş kuruş olmayınca 10 kuruş olmuyor, sen işe memur gözü ile bakıyorsun, ben ticari bakıyorum demişti...

Ergüder Başkan ile sayılmayacak kadar anılarım vardır. Bir tanesini sizlerle paylaşayım. Ağustos ayı idi, makam aracı ile, Ordu Valiliğine 5 kişi toplantıya giderken Ergüder Başkan aracı durdurttu, araçtan indi, bir buçuk litrelik sulardan 2 tane su ve 5 tane Pet bardak almıştı, herkesin bardağına su döküyor, dedim abi ufak şişelen alıpta herkese verseydin ya dedim. Cevabı ise böyle ekonomik oluyor dedi, ben kahkayı basarken arkadaşlarda güldü. Kendisi kimseye kızmadı. Bana dönerek bak enişte beş kuruş olmayınca 10 kuruş olmuyor, sen işe memur gözü ile bakıyorsun, ben ticari bakıyorum demişti...

Saygı değer başkanım, Akkus mezarlığını dillere destan olarak dizayn etmiştin, emek verip dizayn ettiğin mezarlıkta çok kaliteli anıtlar var, siz o dizayn edilen mezarlığın emektarı ve mimarıydın, Adına yapılan anıt en güzeli olmalıydı.

Aramızdan 19 Ekim 2019 günü ayrıldın. Saygı ile anıyorum, ışıklar içinde uyu...

 www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül 

ALDIĞIMIZ EMEKLİ MAAŞIMIZLA,SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜMÜZÜN GELİRİ İLE MUTLU MUYUZ?

Aktif .

Saygı değer dostlarım,emekli öğretmenim.Orta halli bir ailenin çocuklarından beş kardeşten üçüncü çocuğuyum..

2005 Yılında;öğretmenlikte 25 yıllık hizmet süremi doldurur doldurmaz emekli oldum.İlk emekli maaşım yaklaşık 900 TL yi ;1 Ağustos 2005 tarihinde aldım..İki ayrı düğüne altın götürmem gerekiyordu.Emekli maaşımı aldım.Kuymcuya gidip 2 çeyrek altın aldım.28 Liradan 56 lira ödedim..Maaşımı çeyrek altına endeksledim,29 çeyrek altın alabiliyordum.Ben ;1.derecenin 4. kademesinden emekli olan bir öğretmenim.Şu andaki maaşım;3400 TL civarında..Çeyrek altının şu andaki fiyatı,730 TL,şu andaki emekli maaşımla ,4,5 çeyrek altın alabiliyorum.25 çeyrek altınımı çaldılar.Tırsıyorum şikayette edemiyorum..

Avro 830 TL,Dolar750 TL, Y alandan uyuyan insanların hiç umurunda değil.Gerçekkten biyolojik uyuyanları ve aydınım diyenleri vurmuyor mu bu kriz..

GELELİM FINDIK MESELESİNE

Cennet Türkiye'miz;halkımızın yüzde ,yetmiş üzeri tarımla geçimini sağlıyordu.Ailesel etkinlikler yani düğünler hasat sonrasına bırakılırdı.Ben örneklemelerimi fındık üzerinden yapacağım.Emekli olduğum 2005 yılında fındık 7,5 lira idi.Düğün yapacak fındık üreticisi 4 kilo fındık sattığında,bir çeyrek altın alabiliyordu.Fındık taban fiyatı açıklanmış 22 Liraymış,çeyrek atın 730 TL. Fındık üreticisi ,bir çeyrek altın için ,4 kilo fındık satarken 36 kilo fındık satar duruma getirilmiş..Diyer tarım ürünlerimizin ,satım ve alım gücüde aynı..Uyuma numarası yapan milletime değil,serzenişim,gerçekten biyolojik,saf dürüst halkıma serzenişim..Biz aydınlar olarak,topluca beraber olsak,hizaya getiremeyeceğimiz kimse kalmaz...Saygılar sunuyorum....

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül

AKKUŞ ULU BİR ÇINARINI KAYBETTİ

Aktif .

Kör Hüseyin gillerden merhum Avni Görgülü, nün kızı, emekli öğretmen Şenel Görgülü, Hemşire Aysel in anaları, Dr. Hasan Rıza Çakır, İn kayın validesi büyük insan Safiye Görgülü, bu sabah Ünye deki evinde kaybettik..

Cenazesi 17. 11.2019 pazar günü öğle namazı sonrası Akkuş Merkez camii den alınıp Akkuş Aşağıdöğencili köyünde aile mezarlığında toprağa verilecek.

Akkuşlular Kültür ve Dayanışma derneği yönetim kurulu olarak rahmetler ve sabırlar diliyoruz..

www.yesilakkus.com Ailesi olarak merhume ye rahmetler diliyoruz Allah geride kalan Aile fertlerine sabırlar versin. 

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül