541 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

2021 YILI GÖREVDE YÜKSELME ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

Aktif .

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2021 YILI GÖREVDE YÜKSELME ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV

DUYURUSU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığında boş bulunan Ek-1'de yer alan listede sınıfı, kadro unvanı ve derecesi ile sayıları belirtilen memur kadroları için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılacaktır.

Belediye personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı, çoktan seçmeli test usulü ile elektronik ortamda Anadolu Üniversitesi tarafından 23.08.2021-03.09.2021 tarihleri arasında kayıt yaptırmak suretiyle Ek-2’de belirtilen usul ve esaslara ilişkin Ek-4 ve Ek-5’de belirtilen konu başlıklarında Ek-3 sınav takvimi dahilinde internet üzerinden gerçekleştirilecektir.

Adayların sınav başvuruları Anadolu Üniversitesinin “Sınav Hizmetleri” web sitesi “sinavbasvuru.anadolu.edu.tr” adresi üzerinden yaparak takip edilecektir.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA İLİŞKİN ŞARTLAR

İlan edilen boş kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için yazılı olarak başvuruda bulunabilir. Müdür, şube müdürü ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekir.

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 7 nci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilir. Aday memurlar bu kadrolar için başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YER

Sınava katılmak isteyenlerin başvuru dilekçeleriyle birlikte İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına evrak kayıt birimi başvurmaları gerekir. Başvurular 15.01.2021 tarihinde başlayıp, 01.02.2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru dilekçeleri ve ekleri taranarak elektronik ortama aktarıldıktan ve sayı verildikten sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATANACAKLARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR

a) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

b) 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinde belirtilen atanabilme şartlarını taşımak,

c) Yönetmelik kapsamında bulunan kadrolara atanabilmek için son müracaat tarihi itibarıyla en az bir yıl süreyle atamanın yapılacağı yerel yönetimde çalışmış olmak, genel şartları aranır. Ancak, ilan edilen kadro için yerel yönetimde bir yıl çalışma şartını taşıyan personel bulunmaması durumunda, söz konusu kadro için yapılacak başvuruda bu şart aranmaz.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ OLARAK ATANACAKLARDA ARANACAK ÖZEL ŞARTLAR

Şube müdürü kadrosuna atanabilmek için; Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, Son müracaat tarihi itibarıyla, koruma ve güvenlik görevlisi amiri, şef, koruma ve güvenlik şefi, bando şefi, hukuk müşaviri, çözümleyici, uzman, sivil savunma uzmanı, ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru ile eğitmen kadrolarında veya en az önlisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az iki yıl ya da Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde veya ortaöğrenim düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az altı yıl çalışmış olmak,

Şef kadrosuna atanabilmek için;

En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, Son müracaat tarihi itibarıyla Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendinde sayılan görevler ile mühendis hariç en az önlisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az iki yıl; aynı bendin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde veya ortaöğrenim düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az dört yıl çalışmış olmak,

Ayniyat saymanı kadrosuna atanabilmek için;

En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak. Son müracaat tarihi itibariyle Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az iki yıl süreyle çalışmış olmak.

SINAVLAR

Yazılı sınav:

Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı, Bakanlık tarafından, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine, yapılacak protokol hükümleri çerçevesinde ilgili kurumun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre yaptırılır. Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az altmış puan alınması zorunlu olup duyuruda belirtilir. Yazılı sınav sonuçları, sınavı yapan kurum tarafından Bakanlığa bildirildiği tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde Bakanlık Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde ilan edilir. Yazılı sınavın gerçekleştirilmesi ve itirazlar, Bakanlık ile sınavı yapacak kurum arasında düzenlenecek protokol çerçevesinde yürütülür. Yazılı sınav sonuçlarına yapılacak itiraz, yetkili kılınan kurum tarafından özel mevzuatı çerçevesinde karara bağlanır ve ilgililere bildirilir.

Sözlü sınav:

Yazılı sınavda başarılı olanlardan en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Sözlü sınav, ilgili yerel yönetim tarafından yapılır.

Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını müteakip en geç dört ay içinde sözlü sınav yapılır, sonuçlandırılır ve başarı listesi ilan edilir.

Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.

İlgili personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından; Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, Genel kültürü ve genel yeteneği, Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Bu ölçütlerden (a) bendinde yer alan ölçütün puan ağırlığı elli; diğer ölçütlerin her birinin puan ağırlığı ondur. Her üye, ilgili personel için vermiş olduğu puanları, bu ölçütleri ve puan ağırlığını esas alarak gerekçelendirir ve sözlü sınav tutanağına kaydeder. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınav tutanağında gerekçesi belirtilmeyen veya ölçütler için belirlenen puan ağırlığı ile bağdaşmayan puanlar ortalamaya dâhil edilmez. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar. Görevde yükselme veya unvan değişikliği sözlü sınav sonuçlarına itirazlar; sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde ilgili yerel yönetimin sınav kuruluna yapılır ve en geç beş iş günü içinde söz konusu sınav kurulunca sonuçlandırılarak ilgililere yazılı olarak bildirilir.

İtiraz üzerine yapılan değerlendirme sonucunda verilen kararlar kesin olup ikinci kez itirazda bulunulamaz.

Başarı Sıralaması

1. Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı için ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır.

2. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenir ve ilgili yerel yönetimlerin resmi internet sitesinde ilan edilir. Yapılan puanlama sonunda eşitlik olması durumunda sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilir. Bunların da eşitliği halinde kura ile tespit yapılır.

İlgili yerel yönetimlerce ihtiyaç duyulması halinde görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayan personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, başarı sıralamasına göre yedek olarak belirlenebilir.

Görevde Yükselme Suretiyle Atanma

1. Atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip en geç bir ay içinde atanır.

2. Yerel yönetimce tercih alınması durumunda ise başarı sıralaması esas alınarak ilgili personelin tercihlerine göre atamaları yapılır. 3. Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, vefat, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma, sebepleriyle boş kalan veya boşalan kadrolara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilir.

I- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI:

Süresinde başvurmuş ve atanılacak görevin aşağıda belirtilen niteliklerini son başvuru tarihi itibariyle taşımış olmak kaydıyla;

(A) Mühendis kadrosuna atanabilmek için;

Fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı kadro unvanına ihraz etmiş olmak

(B) Tekniker kadrosuna atanabilmek için;

En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokulların duyuruda belirtilen bölümlerinden mezun olmak suretiyle tekniker unvanını kazanmış olmak

II- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Unvan değişikliği sınavına katılmak isteyenlerin başvuru dilekçesi ve ekinde istenilen belgelerle, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekir. Başvurular 15.01.2021 tarihinde başlayıp, 01.02.2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. 01.02.2021 tarihinden sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru dilekçelerindeki bilgilerin ve eki belgelerin doğruluğu Başkanlıkça oluşturulan komisyon marifetiyle kontrol edilip tasdik edilecektir.

IV- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI:

Unvan değişikliği sınavı, Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir. Adaylar 26.09.2021 tarihinde tek oturumda kayıtlı oldukları sertifika programının kapsadığı üç dersten Unvan değişikliği sınavına gireceklerdir. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 90 dakika olup, sınavda her dersten 20’ar soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacaktır. Sınavlar 81 merkezde düzenlenecek olup, adaylar sınava kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları sınav merkezinde gireceklerdir. Sınav notları Anadolu Üniversitesi tarafından 06.10.2021 tarihinde adaylara internet üzerinden duyurulacak ve aynı hafta içinde Bakanlığa iletilecektir. Adayların unvan değişikliği sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirildiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde duyurulacaktır. Sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak ve sözlü sınavdan en az 70 puan almak şarttır. Başarı listesi en yüksek puandan başlamak üzere düzenlenecektir. Ancak, başarı puanlarının aynı olması halinde atanacak personel Mahalli İdareler Personelinin Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 16. Maddesinde belirtilen usul ve esaslar uygulanmak suretiyle belirlenecek, bu durumda da puanların eşit olması halinde ise kura usulü ile tespit yapılacaktır.

V- SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI:

Sınav sonuçları, Sınav Kurulunca sonuçların Kuruma intikalinden itibaren en geç beş işgünü içerisinde Kurum internet sitesi ile ilan panolarında ilan edilecektir.

Ayrıca ilgililere tebliğ edilmek üzere görev yaptıkları birimlere yazılı olarak da bildirilecektir.

VI-SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:

Sınav sonuçlarının ilgililere tebliğinden itibaren beş iş günü içinde sonuçlara itiraz edilebilecektir. Personel Müdürlüğüne yazılı olarak yapılacak itiraz başvuruları, Komisyonca incelenecektir. İnceleme sonuçları en geç beş iş günü içinde yazılı olarak ilgililere bildirilecektir. İtiraz üzerine verilen karar kesindir.

VII- UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA BAŞARILI OLANLARIN ATANMASI:

Sınavda başarılı olanların atamaları başarı sırasına göre duyuruda belirtilen boş kadro sayısı dikkate alınarak en geç 1 ay içinde yapılacaktır.

Sınavda başarılı olanlardan, atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılanların ise atamaları iptal edilir. Unvan değişikliği sınavını kazanarak atanmaya hak kazanmış adaylardan atanma aşamasında görevden uzaklaştırılmış olanlar, haklarında herhangi bir disiplin soruşturması devam edenler ile 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümlerine göre ön inceleme veya hazırlık soruşturmasının atanmalarına engel teşkil etmeyecek şekilde sonuçlanmasına kadar atanamazlar. Görevden uzaklaştırılanların, göreve iade edilinceye kadar atamaları yapılmaz. Ancak, bu durumlar ilgililerin unvan değişikliği sınavına girmelerine engel teşkil etmez.

Atamaları yapılanlardan süresi içinde göreve başlamayanlar ile atama onayının iptalini isteyenlerin atamaları iptal edilecektir.

Sınavda başarılı olup, atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ve atamaları yapılanlardan süresi içinde göreve başlamayanlar ile atama onayının iptalini isteyenlerin yerine, başarı sırasına göre ve müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla atmış ve daha yukarı puan alan adaylar arasından atama yapılacaktır.

İlanen duyurulur.

EKLER:

EK-1 GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA AÇILAN KADRO LİSTESİ

EK-2 GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YAZI

EK-3 Sınav Takvimi

EK-4 Görevde Yükselme Konu Başlıkları

EK-5 Unvan Değişikliği Konu Başlıkları

EK-6 Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Formu

EK-7 Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Formu

Haber Ordu Büyükşehir Valiligi

Comments are now closed for this entry