63 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

ENVER YILMAZ ÜNYE'DE STK'LARLA BULUŞTU ÜNYE BİZİ, BİZ DE ÜNYE'Yİ AYRI SEVERİZ

Aktif .

Ordu Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz ve İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye’deki STK başkan, yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ordu Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz ve İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşu (STK) başkan, yöneticileri ve vatandaşlarla Ünye Yunus Emre Kafe’de bir araya geldi.

İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu, “Siyasetçiler beldemizi, bölgemizi geleceğe hazırlayalım diye oy talep eder. Fakat ben diyorum ki biz 2004-2014 yılına geri dönmek için sizlerden destek istiyoruz. Neden geriye dönmek için destek istiyoruz? 2004 yılında göreve başladığımızda Ünye Cumhuriyet Meydanı’nı Karadeniz’in en büyük meydanı yaptık. Atatürk Parkı’nı herkesin gidebildiği yer haline getirdik. O yüzden 2004-2014 yılına geri dönelim diyorum.” “Ünye Belediyesi’nin çay ocağı yoktu. Bugün gönül rahatlığıyla Asarkaya’da, Atatürk Parkı’nda, Binicilik Tesisleri’nde birçok yerlerde gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız gidip yemeğini yiyip çayını içebiliyor. Asarkaya Kent Ormanı diye bir ormanın olduğunu Ünye’nin büyük bir kısmı bilmiyordu. Orada mesire alanı olarak bir yer açılabileceğini öngören hiç olmamıştı. Spora birçok destek verdik. Özellikle binicilik tesislerimiz orada yavrularımız hayvan sevgisini, sporunu ve Türkiye’nin en iddialı yarış yapılabilecek bir hale getirdik. 15 Temmuz Meydanı olan yerde sebze ve meyve toptancılarımız vardı. Onları oradan çıkartıp şehir trafiğine hiç engel olmadan, ilave yapmadan, çevre yolundan öngörerek uygun yere taşıdık. Bugün toptancılarımız orada fevkalade işini, gücünü görebiliyor. Hatırlayın otobüsler Akkuş-Niksar Caddesi’nden girer minibüs garajından yolcu alırdı. Bugün birçok bölgeden olmayan otogarımızı yaparak hizmete açtık. Su hayattır, susuz bir hayat düşünülemez. Ünye’nin 50 yıllık su meselesini cazibe ile çözdük. İşte onun için 2004-2014 yılına geri dönelim diyorum. Denizlerimiz artık pırıl pırıl. Sebebi ne biliyor musunuz? İki tane arıtma tesisi kurduk. Bir tanesini doğuda, bir tanesini de batıya. Artık sahillerimiz pırıl pırıl. Bunun gibi birçok işimizi başarı ile tamamladık.” “Bizim tek sevdamız var o da Ünye. Diyoruz ki bizim için künye her zaman Ünye. Burası Ünye burada durmak lazım diyoruz. Enver Yılmaz Yeşilkent’e su getirmek için boruları döşedi. Bizim beldemize su getiriyordu. Boruları döşedi, depoları yaptı. 10 seneden beri vanaları açıp da suyu gönderemediler. Biz şunu yapacağız, bunu yapacağız demiyoruz. Bizim şöyle projemiz var, böyle projemiz var diyerek hiç siyaset yapmadık. Biz diyoruz ki yapıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” “Bizi diyoruz ki bizim iki bayrağımız var. Bir övünerek, gururlanarak, ona bakarak gururlandığımız büyük Türk Bayrağımız. İkincisi de bizim bir bayrağımız daha var diyoruz. Hepimizin gururlandığı ve övündüğü Ünye Bayrağı diyoruz. Mesele Ünye ise gerisi teferruattır diyoruz. Gelecekte yapacaklarımız var. Ünye 10 yılını heba etti. Bu on yıldan sonra baktık ki Ünye bizi çağırıyor. Bizde bu çağrıya uyduk.”

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, “Ben ayın 20’si itibariyle yaklaşık 10 gün oldu Ünye’den Akçay’dan girdik. Ben daha önce çok girmiştim buradan. Çok genel başkan ve misafir görmüştüm. En son 2014 gelişimde de Ünye’de Akçay’da hakikaten o zamanın en gösterişli karşılamalarından bir tanesini arkadaşlarımız yapmıştı. Fakat bu biraz daha farklıydı. Sonuna kadar coşku vardı. Kalabalık ve konvoyla en üst seviyedeydi. Yoğun katılım vardı. O zamankiyle şuankinin arasındaki fark şu. O zaman iktidar partisinin adayı idim. Adaylar açıklanmamıştı. Şimdi İYİ Parti’den aday olmak suretiyle buraya geldik.

“Ünye Meydanı Ordu’da Siyaset Yapanlar Açısından En Riskli Meydanlardan Bir Tanesidir”

Siz Akçay’da gördünüz. Muazzam bir karşılama oldu. Sonra Ünye Meydanı’nda miting yaptık ki Ünye Meydanı Ordu’da siyaset yapanlar açısından en riskli meydanlardan bir tanesidir. Küçük gibi gözükür devasadır. Beş bin kişi sığmaz, on bin kişi sığmaz, kırk bin kişiyi koysanız köşesinden fotoğraf çekseniz kırk bin kişiyi hissetmezsiniz. Muazzam bir meydan. Bugün Niksar Caddesi’nin bir kısmını gezdik. Hakikaten Altınordu’da ki gibi, geçen Ulubey’deki gibi hemşehrilerimizin yoğun teveccühü vardı

. “Kültür Bakanlığı Yaptığı Halde Bir Kültür Bakanı Kendi İlçesindeki Kültür Merkezini Kendi Döneminde Yapamaz Mı?”

Ünye’yi, Ordu’yu en çok sevdiğini iddia eden o ilçeye ve ile en fazla hizmet edendir. Bugün gezerken biliyorum ama arkadaşlara burası ne dedim Kültür Merkezi dediler. Bakın Ertuğrul Günay 2009-2012 yıları arasında Kültür Bakanlığı yaptı. Ordu’ya bir kültür merkezi yaptı. Bir yılda evet dedi, bir yılda başladı ve bir yılda da bitirdi. Numan Kurtulmuş Kültür Bakanlığı yaptığı halde bir kültür bakanı kendi ilçesindeki kültür merkezini kendi döneminde yapamaz mı?

Biz 10 gündür alandayız. Ünye’ye bugün geldik. Ünye’nin bana bakış açısını da biliyorum. Ünye beni sever, ben de Ünye'yi" dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile