401 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

BAŞKAN DEMİRCİ'DEN ÇOK YERİNDE BİR SORU.

Aktif .

Akkuş’un bütün ilişkilerinin Ünye ile sürdüğüne işaret eden Belediye Başkanı İsa Demirci; “Biz Ünye’yi ağabey olarak görüyoruz ama Ünye bizi kardeş olarak görüyor mu, asıl bu önemli” dedi.

Bunu Ünyelilere sormak gerektiğini belirten İsa Demirci; “Ama görseydi 20 yıldır Ünye Akkuş Niksar yolu konuşulmazdı. Demek ki kardeş olarak görememişler. Ama biz kardeşliğimizi iyi yaptık” şeklinde konuştu.

Ünye’nin il olmasına her platformda destek olduklarını ve olacaklarını ifade eden Başkan Demirci, “Ünye’nin il olması elbette biz Akkuş’un, Çaybaşı, İkizce’nin yakın ve arka ilçelerin çok işine gelir.” ifadelerinde bulundu.

Oney Flash FM’deki Kentin Sesi programında Gazeteci Ali Öztürk’ün konuğu olan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ünye ve diğer komşu ilçeler ile olan ilişkileri ile ilgili olarak sorulan soruya verdiği yanıtında, Ünye’yi hep ağabey gördüklerini ama Ünye’nin kendilerini kardeş gibi göremediğini söyledi.

İsa Demirci konuyla ilgili olarak şöyle konuştu;

Bütün sosyal, ticari ilişkimiz Ünye ile…

“Su aşağıya akar derler ya, Akkuşlular olarak bütün sosyal ve ticari ilişkilerimiz Ünye ile… Hastane, sağlık işini Ünye’de çözüyorlar. Büyük alışveriş işlerini Ünye’de çözüyorlar. Ticari ilişkilerini Ünye’de çözüyorlar. Evlenecek kişiler geliyorlar, Ünye’de işlerini hallediyorlar. Ünye bizim için önümüzdeki büyük bir ilçemiz ve ticari, sosyal ilişkilerimizin olduğu ilçemiz.

Ünye ağabeyimiz, peki biz Ünye’nin kardeşi miyiz?

Biz Ünye’yi ağabey olarak görüyoruz ama Ünye bizi kardeş olarak görüyor mu, bu önemli asıl. Bu soruyu Ünyelilere sormamız lazım. Ama görseydi 20 yıldır Ünye Akkuş Niksar yolu konuşulmazdı. En basiti budur. Bakanımız oldu mu, oldu. Partinin en üst düzey yöneticileri oldu mu, oldu. Olmayan ne, her şey oldu. Demek ki bizi kardeş olarak görememişler, hala aynı yolu kullanmak zorundayız. Ama biz kardeşliğimizi iyi yaptık. Biz her dönem ağabey dediklerimize Akkuşlular olarak kale gibi dimdik arkasında durduk. Oy olarak, duruş olarak, söylem olarak sapasağlam arkasında durduk.

Ünye’nin il olması işimize gelir

Ünye’nin il olması elbette biz Akkuş’un, Çaybaşı, İkizce’nin yakın ve arka ilçelerinin çok işine gelir. Buna her platformda destek olduk, olmaya devam ederiz. Türkiye’de il olma, yeni ilçeler kurulma işleri geçmişte koalisyonlu yıllarda birçoğu seçim kazanma amaçlı yapılmış ki geçmişte Ünye’nin meydanında da Ünye’nin plakaları verilmişti. Ama bunların hepsi seçim yatırımıydı, sonuçsuz kaldı. Peki meydanda söz verenler iktidar olmadı mı? Oldu. Yaptı mı, yapmadı. Ünye’nin il olmasını biz yan tarafındaki komşu bir ilçe olarak isteriz. Peki kolay mıdır? Çok zordur. Zor değil, çok zordur. Büyükşehir olduktan sonra nasıl ayıracaksınız? Türkiye’nin yeni bir idari yapılanması olursa ancak olabilir. Seçim geçer, tekrar iktidar olunur. Oturur konuşulur. Sayın Devlet Bahçeli’nin 100 il, 1000 ilçe sözünü bende hatırlıyorum. Olabilir mi? Burası Türkiye olmaz demeyelim.

Tokat ve Niksar ile ilişkiler

Benim beşeri ilişkilerimden dolayı olması gerek ki biz bütün komşularımızla ağabey-kardeş, arkadaş olarak iyi bir hukukumuz var.

Bu Niksar’la da böyle, Reşadiye ile de böyle, Erbaa, Salıpazarı, Terme ile de böyle. Ünye-Akkuş-Niksar 3 ilçenin belediye başkanları ve ilçe başkanları olarak bugün yer teslimi yapılan 65 kilometrelik yol projesinin hazırlanması, yapılması işin ihale edilmesi bu süreç 3’lü ve komşular arası dayanışmanın bir ürünüdür.”

Ünye KENT Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile