213 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

    

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Akkuş’ta “Toplumda Aile Kavramı ve Aile İçi Şiddet” Semineri

Aktif .

Akkuş’ta Argan Yerel Eylem Grubu Derneği’nin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında bu hafta “Toplumda Aile Kavramı ve Aile İçi Şiddet” konulu seminer düzenlendi.

Akkuş’ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak; sahip olunan kaynakları kullanabilme ortamı oluşturabilmek ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Derneğin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri bilgilendirme eğitimleri kapsamında katılımcılara Aile İçi Şiddet konulu seminer düzenlendi.

Kertil sosyal tesislerinde düzenlenen seminere Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İlçe Kaymakamı Emrah Aslan ve çok sayıda kişi katıldı. Psikolojik danışman Edanur Kurt tarafından verilen seminerde farkındalık artırma ve bilinç yükseltme faaliyetlerinin önemine değinilirken, aile kurumu ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların önemine de dikkat çekildi.

Şiddetle mücadelenin hep beraber çaba sarf edilmesi gereken bir mesele olduğunu belirten Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “ Toplumda şiddetin en büyük nedenlerinden birinin eğitimsizlik olduğunu biliyoruz. Aile içi şiddetin önlenmesi hem de aile içindeki iletişimin güçlendirilmesi yönünde eğitim çalışmalarına önem vererek şiddetin azalması ve farkındalık oluşturmak adına bugün bu eğitimi düzenledik. Ben her türlü şiddetin sona ermesini dileyerek katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Argan Yerel Eylem Gurubu Derneği daha önce de madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı, kadınlara yönelik kooperatifleşme eğitimi ve esnaflara kırsal turizmi anlatan eğitimler vermişti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile