YİTİRMEDİK O GÜZİDE BASIN MENSUPLARINI Kİ?

Aktif .

10 Ocak günü çalışan Gazetecilerin günü ne; güzel,gazeteciliğin zor olduğunu iyi bilirim,hele bu günkü günümüz Türkiyesinde ,gazeteci olmak dahada zor..Güçlü hükümetlerin aleyhinde ;birde haber yapmış iseniz,soluğu zindanlarda alıyorsunuz..
Liseli yıllarımızda matematik dersinde, Önermeler,,diye konu vardı.Anlamı;doğru veya yanlış hüküm bildiren ifadelere önerme denir.. diye tanımı vardı..Basın bu gün gerçekten zor durumda.Yanan kömürün üzerini kül ile örtmeye çalışıyorlar,havasız kül altındaki kömür halen sönmeyip yanıyor bunu göremiyorlar..
Dünya insanlarına seslenişte bulunan bir lider der ki;''Bir çiçek açsın,bin fikir yürüsün'' derrr..Fikir konşulmasından niye ki rahatsız oluyoruz ki.
Güzelim Türkiyemizin bu günlere geleceğini;Gençliğe Hitabesinde 
,ATATÜRK'te belirtmişti.
Fikirleri uğrunda;,Çetin Emeç,Abdi İpekçi, Bedrettin Cömert,Bahriye Üçok,Muammer Aksoy,Uğur MUMCU,Ahmet Taner Kışlalı,Metin Göktepe ve isimlerini şu an anımsayamadığım katledilen basın emekçilerini saygı ile anar ken yitirdiğimiz İlhan Selçuk gibi kalem ustalarını saygı ile anarken,günümüz Türkiyesinde zor şartlar altında ,halkımızın eli ayağı olan,GAZETECİLERİN gününü kutlar başarılar dilerim....

www.yesilakkus.com Köşe Yazarı Kadir Gül