Yazdır
Gösterim: 233

 

Sevgili dostlar Ordu ilinin ilk tescilli ürünü olan Akkuş Şeker fasulyemiz öyle lezzetli öyle güzel bir ürün ki dünya markası olma yolunda önü açık bir ürün.

Ancak onca yıl uğraşlar verilerek tescilli Organik bir ürün olarak önce tarım kredi kooperatif marketlerin de migros raflarında yerini aldı ancak bundan yıllar önce her bir evin önünde bahçesinde olmaz ise olmazlarından olan mehlep ağaçlarının yok olması yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Akkuş ziraat odasının açıklamış olduğu fiyata üreticiler her ne Hikmet ise rivayet etmiyorlar buda karmakarışık bir durum oluşturuyor.

Oda taban fiyat açıklıyor ona göre alım yapıyor daha doğrusu yapmaya çalışıyor ona göre anlaşmalar yapıyor daha çok para kazanırım diye düşünen bazı uyanıklar ellerinde üçyüz beş yüz kilogram fasulye olanlar kendi çevrelerine tuturabildikleri fiyata satıp ürünün fiyat piyasasını yükselterek insanlarda bir yanılğı oluşturuyorlar.

Ellerinde fazla derecede ürünü olan üreticiler nasılsa piyasa yükselecek DEYİP fasulye satışı yapmıyorlar.

Ziraat Odası alım yapamıyor sonrasında kimse alım satım yapmayınca ortada olmayan az miktarda olan fasulyemizin fiyatı arttıkça artar hale geliyor sonrası hüsran ürünlerde hastalık oluyor elde patlıyor gelde bu işin içinden çık.

İlçemiz İnsanlarının yıllar önce mehlep konusunda yapmış olduğu hata bugün maalesef hiç düşünülmeden tekrarlanıyor herkes nasılsa satılıyor alıcısı çok bu hafta olmaz ise öbür haftaya satarız dediler mehlepler ellerinde kaldı sonra baktılar ki ne Alan var nede satan var güzelim ağaçları kesip kökten yok ettiler.

Değerli Akkuş'lu hemşehrilerimiz İlçemizin yetiştirdiği bu güzel Organik ürünün akıbeti aynı olmamalıdır şimdi sizlere Aklen bir soru sormak istiyorum gecen sene 350 liraya Ankara da satılan fasulyemizden mi yersiniz yoksa Çorum tarafından gelen 90 liraya Ankara at pazarında satılan fasulyedenmi yersiniz gördüğünüz gibi aklın yolu bir ürünümüze sahip çıkıp makül davranıp Akkuş fasulyemizin üretimini yapıp yola devam edeçeğiz YADA KENDİ ELLERİMİZLE PARA HIRSIMIZA YENİK DÜŞÜP ONUDA MEHLEP GİBİ YOK EDEÇEĞİZ.

www.yesilakkus.com ve Yeşil Akkuş Haber adına Tahsin Akkaya.