TOKAT CEVİZCİLİĞİNİN VE BAĞCILIĞIN MERKEZİ OLACAK

Aktif .

 Vali Numan Hatipoğlu, Tarım Tokat Projesi kapsamında her geçen gün hız kazanarak devam eden çalışmalar ile Tokat’ın cevizcilik ve bağcılığın merkezi olacağını söyledi.

Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde çiftçilerimize fidan dağıtım programına katılan Vali Hatipoğlu, Tarım Tokat Projesi kapsamında yaklaşık 250 bin fidanının dağıtımına başlandığını söyledi. Vali Hatipoğlu, “İl Özel İdaresi kaynaklarıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Fidanlık Şefliğimizle Tokat’ta pek çok ürün çeşidini daha fazla geliştirmek ve genişletmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçilerimize 120 bin narince üzümü, 20 bin ceviz fidanı, 35 bin kiraz, 24 bin 854 vişne, dut, ayva, elma, armut, kayısı, şeftali, erik ve badem fidanlarının dağıtımına başladık. Tokat’ı hem cevizciliğin hem bağcılığın merkezi haline getirmek için her geçen gün çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Bu anlamda da dağıtımız fide ve fidanlar çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Programa İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz, Fidanlık Şefi Salih Eraydın, Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve çiftçiler katıldı.

yesilniksar